Uv Baskı - Ankara Uv Baskı

Comments · 147 Views

Alışılmış baskı, mürekkebin kağıt üstünde kuruması neticesinde oluşan baskı çeşidiyken, UV baskı bütünüyle kendisine has fonksiyonları olan bir baskı çeşididir.

Alışılmış baskı, mürekkebin kağıt üstünde kuruması neticesinde oluşan baskı çeşidiyken, UV baskı bütünüyle kendisine has fonksiyonları olan bir baskı çeşididir. Dijital baskı yöntemlerinin gelişimi ile beraber çağımızda daha teknolojik baskı alternatiflerinden biriolmuştur.

Son senelerde teknolojinin gelişmesi ile hayatımıza giren UV baskı, bir çok alanda tercih edilen bir dijital baskı türüdür. Neredeyse her sektörde ve üründe UV baskı tekniği kullanılabilir. Sağladığı bir çok avantaj nedeniyle de alışılmış baskı yöntemlerinden daha çok benimsenmiştir.

UV baskı nedir, nasıl yapılır?

UV baskı ya da ultraviyole baskının kendisine özgü bir işleyişi vardır. Geleneksel solvent bazlı mürekkeplerin tam tersine UV baskıda, ultraviyole ışıklar yardımı ile özel UV mürekkepleri kullanılmaktadır. Solvent esaslı mürekkeplerde kağıt mürekkebi emerken, çözücüler buharlaşır. UV baskının alışılmış baskıya göre pek çok avantajı bulunur.

UV baskı yöntemi, diğer baskı tekniklerine göre dayanıklı ve nitelikli bir baskıdır. UV baskıda, mikro boyuttaki tanecikler ürünü işler ve boyalarının ürün yüzeyine değdiğinde ultraviyole ışınlarıyla kurutularak baskı yapılmış olur. UV baskı da boyaların kuruma süresi 1 saniyenin altındadır. Bu baskı türü için kullanılacak olan özel UV boyalar; güneş ışığı, yağmur gibi dış etkenlerden etkilenmediği için çok uzun seneler kullanılabilir. Günümüzdeki fotoğraf ve görüntü kalitelerinin artış göstermesi sonucu baskıların da aynı kalite de olması beklenir. Eski tip baskı işlemiyle karşılaştırıldığında fotoğraf özelliğine ve kalitesine en yakın baskı olanaklarını sunan teknik UV baskıdır.

UV Baskı Nasıl Yapılır?

Sırdan bir baskı makinesinden farkı ultraviyole ışınlara sahip olmasıdır. Bu ışınlar, malzeme üzerine baskı yapıldığı esnada mürekkebin kurumasını sağlar. UV baskı kullanılarak hazırlanan ürünlerde mürekkep, baskı anında kurutulduğu için baskıdan çıktıkları an kullanıma hazır hale gelirler, diğer bir işleme ihtiyaç duymazlar.

UV Baskı Nerelerde Kullanılır?

UV baskı tekniği, çok çeşitli kullanım alanı olması ve bir çok farklı yüzeye uygulanabilir olması nedeniyle tercih edilmektedir. UV baskının kullanıldığı alanlar ise şöyle sıralanabilir:

  • Cam yüzeyler
  • Ahşap yüzeyler
  • Seramik & taş yüzeyler
  • Pleksi yüzeyler
  • Telefon ya da tablet tarzı eşya yüzeyleri
  • Etiketlerin yüzeyleri

Üstte belirtilen tüm yüzeylerde UV baskı kullanılır ve bu yüzeylere sahip tüm ürünlerde de UV baskı tekniği kullanılabilir. Bu kadar çeşitli bir kullanım alanına sahibi olduğu için UV baskı, dekorasyondan reklam tanıtım piyasasına, inşaat sektöründen otomotiv piyasasına kadar bir çok alanda kullanılır.


Uv Baskı - Ankara Uv Baskı

Comments